Föreningen Grängesbergs Disponentparks Vänner

I maj 2020 startades föreningen Grängesbergs Disponentparks Vänner. Bakgrunden till föreningens bildande var att Disponentparken behöver hjälp av ideella insatser för att kunna bevara och utveckla verksamheten utöver det som ryms inom den ordinarie organisationen.  Därför var det självklart att enas om att föreningens ändamål är att aktivt bidra till att den gamla Disponentparken i Grängesberg med Disponentvillan, växthusen, caféet och parkområdet kan fortsätta att bevaras för eftervärlden samt att utvecklas för framtiden.

 Vänföreningen bidrar till Disponentparkens verksamhet på flera olika sätt. Några exempel är att föreningens medlemmar hjälper till vid Vårmarknad,  Nationaldagsfirande, Midsommarfirande, Barnens Dag och Julmarknaden. 
 
Ett annat exempel är att föreningen har sökt pengar för ett LONA-projekt, vilket också har beviljats. I området ”Sinnenas trädgård” har det skapats miljöer som lockar vilda pollinatörer med fler boplatser, vattenspegel och växter som gynnar dessa.  Ett annat mycket välkommet tillskott är att föreningen tagit ansvar för- och ansökt om att få anställa ferieungdomar för att jobba i parken eller inne i villan. En otrolig möjlighet för både föreningen, Disponentparken och ungdomarna.  
 
Under året bidrar föreningen med ideella insatser för att hjälpa till att förbereda parken för allt som ska växa och frodas under sommaren, men också att bidra med arbetskraft för t ex målning eller enklare reparationer och vid olika evenemang. 
 
Föreningen ser gärna fler medlemmar och välkomnar såklart förra årets medlemmar även i år. Att bli medlem kostar 100 kr per person eller 200 kr per familj och år.

Du kan betala via swish 123-284 31 75 eller bankgiro nr 5522-4554

För mer information ring 070-658 05 37 (Iréne Andersson) eller
maila disponentparkens.vanner@gmail.com
 
Hjärtligt välkommen som medlem!