Evenemang & Aktiviteter 2021

 
22 maj BIOLOGISKA MÅNGFALDENS DAG! Parken är öppen kl. 12-16 med barnaktiviteter utomhus, servering i villan och växthusförsäljning. 

Byt en blomma mot en fika! Vi restaurerar Sinnenas Trädgård vid dammen på Disponentvillans baksida. Dela med dig av en "mormors-växt" till oss och få en gratis fika i utbyte (avser speciellt erbjudande). 

Barnaktiviteter i Trollskogen. Gå på Sagopromenad och delta i skapande aktiviteter. Käpphästhoppning i Trollskogen! Låna en av våra fina käpphästar och galoppera en runda över hinder.

Bygg ett insektshotell, eller köp ett färdigt. Gå på tipspromenad i parken. Frågor för både barn och vuxna om biologisk mångfald. 
Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. 

6 juni Nationaldagen. Disponentparkens Vänföreningen sköter flagghissning, fanfar och tal kl 12. Öppet i caféet och växthusen kl 11-16.
Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. 

18 juni Picknickdagen. Låna en picnic-tygkasse och köp med kaffe och godsaker i Disponentvillans café och ha en mysig picnic med vänner/familj på valfri plats i trädgården. Finn din egen favoritplats i parken.

Fre 25/6 Förberedelser inför Midsommardagen
Tillsammans med Disponentparkens vänföreningen klär vi midsommarstången kl. 10 och reser den dagen efter. Alla är välkomna att hjälpa till. Vi bjuder på fika. Caféet & Växthus har stängt för dagen.

Lör 26/6 Midsommarfirande
Midsommarfirande tillsammans med Disponentparkens vänföreningen, 
start kl. 12 med stångresning. Caféet & Växthus har öppet lör & sön kl. 11-16. 

1 augusti Barnens Dag. Lyssna till sagor i den trolska Lindgrottan, pröva hinderbanan med käpphästar, dansa disco utomhus och fånga karameller i godisregn. Evenemanget ingår i Dan Andersson-veckan. 

21 augusti Alla pensionärers dag. Extra erbjudanden i caféet och växthusen. 

29 augusti Disponentparkens dag och "säsongsavslutning". 

27-28 oktober Kransbindning kl. 17:00-19:30, 350kr. Föranmälan krävs, max 8 pers/tillfälle.  Sista anmälan 14 okt. 

....

 

Löpande information om våra olika evenemang finns på denna sida eller på Facebook: Disponentparken i Grängesberg

Varmt välkomna till oss i Disponentparken!